Een samenleving waarin iedereen mee kan doen,
begint met toegankelijke informatie.

Slabbetje

Met dit kraamcadeau wordt het voor een jeugdverpleegkundige mogelijk om op een ontspannen en natuurlijke manier met ouders in gesprek te gaan over hoe zij de ontwikkeling van hun jonge kind kunnen stimuleren. Bij het huisbezoek dat ongeveer twee weken na de geboorte van een kind plaatsvindt, wordt dit slabbetje aan de nieuwe ouders uitgedeeld door de verpleegkundige.

Dit kraamcadeau is ontstaan vanuit onze samenwerking met Jeugdgezondheidszorg Utrecht tijdens het ontwikkelen van de Groeikaarten. De slab sluit in de vormgeving aan bij de Groeikaarten en creëert daarmee een mooie kennismaking met het consultatiebureau. Deze slab wordt aan alle nieuwe ouders gegeven binnen de gemeente Utrecht. Dit gaat om ongeveer 7000 slabbetjes per jaar. Vanaf 2020 worden de slabbetjes ook uitgedeeld aan elke pasgeboren baby in de gemeente Amsterdam. Hier zal het gaan om zo’n 10.000 slabbetjes per jaar.

Gebruik binnen uw organisatie

Wilt u het slabbetje ook gaan gebruiken binnen uw organisatie? Dat kan natuurlijk! Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via info@studioflessenpost.nl. Wij kijken graag met u mee naar de mogelijkheden van het slabbetje binnen uw organisatie.

Ontwikkeld in samenwerking met JGZ Utrecht

Illustraties – Anna van Duijn

×