Een samenleving waarin iedereen mee kan doen,
begint met toegankelijke informatie.

Slabbetje

Met dit kraamcadeau wordt het voor een jeugdverpleegkundige mogelijk om op een ontspannen en natuurlijke manier met ouders in gesprek te gaan over hoe zij de ontwikkeling van hun jonge kind kunnen stimuleren. Bij het huisbezoek dat ongeveer twee weken na de geboorte van een kind plaatsvindt, wordt dit slabbetje aan de nieuwe ouders uitgedeeld door de verpleegkundige.

Het slabbetje gaat in op ontwikkeling op het gebied van cognitie, motoriek en voeding. Hierbij is de interactie tussen ouder en kind van groot belang. Met het geven van het slabbetje is er een natuurlijke aanleiding voor dit gesprek. Daarnaast werkt het slabbetje als herinnering voor ouders om in het dagelijks leven een actieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van hun jonge kind.

Dit kraamcadeau is ontwikkeld vanuit onze samenwerking met Jeugdgezondheidszorg Utrecht in het ontwikkelen van de Groeikaarten. De slab sluit in de vormgeving aan bij de Groeikaarten en creƫert daarmee een mooie kennismaking met het consultatiebureau. Deze slab wordt aan alle nieuwe ouders gegeven binnen de gemeente Utrecht. Dit gaat om ongeveer 7000 slabbetjes per jaar.

Vanaf 2020 zullen de slabbetjes ook worden uitgedeeld aan elke pasgeboren baby in de gemeente Amsterdam. Hier zal het gaan om zo’n 10.000 slabbetjes per jaar.

Gebruik binnen uw gemeente of organisatie
Wilt u het slabbetje ook gaan gebruiken binnen uw gemeente of organisatie? Dat kan natuurlijk! Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via info@studioflessenpost.nl. Wij kijken graag met u mee naar de mogelijkheden van het slabbetje binnen uw organisatie.

Ontwikkeld in samenwerking met JGZ Utrecht
Illustraties:
Anna van Duijn

×